Dünya Ekonomik Forumu, “Küresel Tehlike Algısı” anketini yayınladı. 0-2, 3-5 ve 5-10 yıllık dönemlerde, toplumsal yaşamdaki risk algılarına ilişkin anket verilerinin sunulduğu raporda, dijital, gençlik ve pandemi, global bölümler ve endüstriyel riskler gibi ana başlıklara ait sonuçların detaylı incelemeleri mevcut. Dikkatimizi çeken konular şu şekilde:
- 1. Gençliğin kısa vadede (0- 2 yıl aralığı) endişe seviyesi, yaşadıkları hayal kırıklıkları ve bağlarda kopuş başlıkları çerçevesinde, çevre ve terör seviyeleri ile dönüşmüş. Aynı şekilde orta vadede (3- 5 yıl aralığı), bu endişe seviyesi, fiyat dengesizlikleri ve ekonomik kriz beklentileri ile devletler arası gerilim seviyesinde yükseliyor.
- 2. 5- 10 yıl aralığında öngörülen tehlikeler, tüm insanlık için korkutucu. Kitle imha silahları, zararlı teknolojiler, doğal kaynak krizleri, biyoçeşitlilik kaybı, endüstrilerin çöküşü, devletlerin çöküşü ve sosyal güvenliğin kalmaması olarak tam bir kaos.
- 3. Çalışan kadınların %70’i kariyerlerinin duraklayacağını ya da biteceğini düşündüğü görülüyor.
- 4. Halk sağlığı boşlukları, dijital eşitsizlik, eğitim eşitsizlikler ve işsizlik gibi sorunların sosyal uyumu bozabileceği vurgulanıyor.
- 5. Herkes artık politik gücün farkında, liderlerin bunu kendi amaçları doğrultusunda kullanabileceğini biliyor ve talep edebiliyor.
Detayları incelemek isterseniz: https://bit.ly/2MmLWCV